,

Een nieuwe single én een nieuw hoofdstuk!

Zanger-accordeonist Johan Veugelers: “‘Trein Gemist’ ontstond twee weken geleden, toen de laatste trein al weg was!”

Voor zijn nieuwste single, ‘Trein Gemist’ vond Johan twee weken geleden inspiratie in zijn persoonlijke ervaring: “Normaal rij ik nooit met de trein, maar met een wagen in onderhoud was het voor mij de enige manier om ’s avonds in Aalst te geraken voor een interview met bijhorende foto’s. We verloren de tijd uit het oog en toen de vriendelijke fotograaf mij opnieuw afzette bij het station, kwam ik er achter dat ik de laatste trein terug naar Aarschot had gemist. Dankzij Luc en Ilana, die gehoor gaven aan mijn oproep op sociale media, moest ik gelukkig de nacht niet doorbrengen in een verlaten treinstation op een bankje. Het gebeuren gaf mij die avond nog de inspiratie voor de melodie van ‘Trein Gemist’. Die basis die ik doorstuurde naar Marcel Fisser (‘Beste Zangers’) heeft hij verder uitgewerkt samen met Jesper Hoekstra en Daisy Veenstra. Het resultaat is een frisse, Nederlandstalige popsong geworden die volgens mij perfect past in het huidige muzieklandschap.

Met dit nummer snijden we ook een nieuw hoofdstuk aan, want dit is dé muziek die ik in de toekomst wil gaan brengen”, zegt Johan Veugelers enthousiast, die naast de vele optredens op 15 juli opnieuw één van de blikvangers is op de Zomereditie van Het Schlagerfestival in Middelkerke. Nieuw hoofdstuk Met zijn nieuwe single ‘Trein Gemist’ snijdt Johan Veugelers een nieuw hoofdstuk aan in zijn succesvolle carrière. “Dit liedje leunt ontzettend goed aan bij de muziek die ik zelf ook enorm kan smaken en waarderen. Mijn persoonlijk verhaal kreeg een universeel karakter, want ik heb ondertussen begrepen dat er genoeg mensen zijn die ‘Trein Gemist’ herkennen (lacht). Inhoudelijk kreeg de songtekst nog wat liefde mee als ingrediënt en uiteraard hebben we er nog een modern stukje accordeon, mijn handelsmerk aan toegevoegd. Het is een positief nummer dat als song en met deze frisse productie helemaal aanleunt bij de muziek die je tegenwoordig hoort en ziet op radio en televisie. Volgens sommigen heeft ‘Trein Gemist’ iets van NIELSON en FLEMMING. Dat zijn uiteraard mooie complimenten, voor een 100 % originele song, waar ik zelf ook ontzettend blij ben met het resultaat.

Met een goedgevulde zomer in het vooruitzicht en heel wat toffe optredens, zoals op de Zomereditie van Het Schlagerfestival in de Proximus Pop-Up Arena, hebben we die trein alvast niet gemist (lacht).”

‘Trein Gemist’ van Johan Veugelers is te streamen en te downloaden: http://buzzard.lnk.to/trein-gemist #johanveugelers #treingemist #trein #ns #nmbs #nederlandstalig #cameraworks #menttv