Biografie Johan

Johan Veugelers, geboren in het Nederlandse Weert in 1987, heeft muzikaal bloed door zijn aderen stromen. Opgegroeid in een muzikale familie, werd hij al op jonge leeftijd aangemoedigd door “opa Joost” om een muziekinstrument te bespelen. En wat koos hij? Het stoere accordeon! Maar Johan hield het niet bij één instrument – op zijn zesde begon hij ook drumles te volgen. Zijn muzikale talent bleek onmiskenbaar: vijf jaar op rij werd hij Nederlands Kampioen slagwerk en hij behaalde zelfs de titel van Wereldkampioen slagwerk tijdens het Wereld Muziek Concour in Kerkrade.

Na een periode waarin het accordeon wat op de achtergrond raakte, kwam het instrument weer in volle glorie tevoorschijn. Vanaf 2011 ging Johan een muzikaal partnerschap aan met Annelies en vormden ze het populaire accordeonduo The Sunsets. Samen zouden ze tot begin 2016 zorgen dat de groep een begrip werd in de Lage Landen. Hun muzikale avontuur was een groot succes: ze verkochten meer dan 140.000 albums, veroverden de grote podia – denk aan Het Schlagerfestival in Hasselt – en brachten hit na hit uit in samenwerking met sterren als Christoff, Lindsay, Frans Bauer, Django Wagner en Sam Gooris.

In 2014 nam Johan een gedurfde stap en besloot zijn eigen muzikale horizon te verbreden. Hij zette The Sunsets even op pauze en ging vol gas voor een solo-carrière. Zijn eerste solo-single “Aan alle mooie meiden” kon meteen op heel wat bijval rekenen en werden opgevolgd door nog meer succesvolle singles en albums, waaronder een duet met niemand minder dan voetballegende Jean-Marie Pfaff.

Tegenwoordig is Johan een graag geziene gast op de vele festivals die ons land rijk is. Hij liet al het dak eraf knallen in Ahoy Rotterdam, Het Schlagerfestival Zomereditie en het Festival van de Ambiance in ’t Kuipke te Gent. Hij is een publieksfavoriet, een absolute entertainer die met zijn energie, charisma en aanstekelijke enthousiasme binnen no-time het hele publiek aan zijn voeten heeft. Het zal daarom niet verbazen dat Johan de afgelopen jaren steevast hoort in de top van het rijtje meest geboekte artiesten van het land.

Johan’s nieuwste single “Trein Gemist” is een frisse hedendaagse popsong die hij schreef met producer Marcel Fisser. Met deze song snijdt Johan een nieuw hoofdstuk aan want dit is de muziek die hij in de toekomst wil gaan brengen.